Op bezoek bij Jeroen Kramer, Data Validation Specialist bij de ABN

Terugblikken met Jeroen

Jeroen Kramer is een oud Trainee bij Joust, onlangs ingestroomd bij de ABN AMRO na een succesvol Traineeship. Hij is inmiddels een stabiele kracht bij de bank, goed geland, en heeft het heerlijk naar zijn zin. Wesley den Horder ging, na een grap over het interview tijdens een Joust-event, bij hem langs op de Zuid-as om te praten over zijn ervaringen.

Ik kom binnen op het hoofdkantoor van de ABN op de Gustav Mahlerlaan, inmiddels een bekende locatie door onze trainees die hier op opdracht zitten. De receptioniste is vriendelijk en Jeroen komt mij, na wat telefonisch contact, al snel ophalen. Het gebruikelijke puzzelmoment met de beveiligingspoorten begint, voordat wij daadwerkelijk met het interview beginnen. Het is even zoeken naar een rustige plek, nu de banken weer voller zijn sinds het aflopen van de corona-crisis. Na het vinden van een comfortabel plekje begint het interview.

Hoe ben jij bij Joust terecht gekomen in je zoektocht naar de perfecte eerste stap?

‘Tijdens het afronden van mijn studie was het coronavirus nog in volle gang aanwezig. Ik was druk bezig met mijn Master in Finance, maar had moeite met het kiezen van de baan die bij mij past. In eerste instantie besloot ik dan ook om het solliciteren nog even uit te stellen door twee extra vakken te volgen. Ik kwam daarna op een punt dat ik het gevoel had dat ik toch echt de volgende stap moest nemen. Ik ging aan de slag met mijn CV en mijn LinkedIn pagina en kwam Joust daar dan ook tegen. Na het uploaden van mijn CV op de website werd ik vrijwel direct daarna teruggebeld.’

Wat heb je geleerd tijdens het Traineeship?

‘Bij Joust word je echt klaargestoomd voor het werkende leven. Deze tussenfase, waarbij je eigenlijk nog een soort vangnet hebt, voelde als een veilige haven. De coaching tijdens het traineeship sloot goed aan op wat ik zelf zocht, waarbij Alexandra ook echt rekening hield met mij als persoon. Ik had een goede klik met haar en vond het fijn om iemand te spreken die buiten de bank zelf zat en daardoor ook een frisse blik had. De gesprekken gingen daarom vooral over mij als persoon en niet zozeer over het werk, maar dat is ook precies wat ik zocht. 

Op het gebied van trainingen sprong Scrum er voor mij echt bovenuit, omdat ik dit direct kon toepassen op mijn werk. Ik denk dat de trainingen in het algemeen enorm waardevol zijn, maar een extra stukje personalisatie was fijn geweest. Ik hoorde tijdens mijn laatste coaching sessie dat jullie daar op dit moment druk mee bezig zijn en ik denk dat dit de waarde van Joust nog verder kan verhogen.

Uiteindelijk leer je natuurlijk het meest door te doen en ook op dat gebied sloot Joust goed bij mij aan. De afwisseling tussen Trainingen en uitjes met Joust zelf en de werkzaamheden bij de ABN was goed in balans. Je wil als jonge starter natuurlijk zichtbaar zijn bij de organisatie waar je werkt, mede omdat je slechts een jaar hebt om jezelf te bewijzen. Ik vond het dan ook fijn dat wij niet onnodig naar het kantoor van jullie werden gehaald, maar altijd met het oog op onze ontwikkeling of echt voor een uitje. Op deze manier werd ik ook totaal niet gezien als een externe, wat het integreren in mijn nieuwe team veel makkelijker maakte. De momenten dat wij samen kwamen waren ook goed geregeld en jullie waren altijd aanwezig om ons welkom te heten. Je bouwt dus een goede band op, zonder dat het ten kosten gaat van het werk zelf’.

Wil je nog iets meegeven aan de volgende generatie afstudeerders & trainees?

‘Ik denk dat ik vooral wil meegeven dat het niet erg is dat je nog niet precies weet wat je wil doen. Voor mij was Joust een goede springplank om dit te ontdekken. Hou dan ook je vizier open en je horizon breed, en laat je verrassen. Uiteindelijk heb ik nu een uitdaging gevonden die niet perse aansluit op de opleiding waarvoor ik gestudeerd heb. Ga dus op onderzoek uit!’

Gerelateerde vacatures:

Traineeship Information Management

Ben je (bijna) afgestudeerd met een HBO of WO diploma in de richting van Information Management en wil je meteen aan de slag in de tofste functies bij ambitieuze bedrijven? Dan hebben wij een op maat gemaakt traineeship in Amsterdam, Amersfoort, Utrecht, Rotterdam of Den Haag voor jou! Jij krijgt de keuze tussen drie mooie specialisaties om jezelf verder te ontwikkelen binnen het werkveld. In 18 maanden word je klaargestoomd voor je toekomstige functie. Je krijgt persoonlijke en professionele begeleiding en een op maat gemaakt trainingsprogramma, waar je écht iets aan hebt.

Er zijn nog maar 3 plaatsen beschikbaar, dus grijp deze kans om je aan te sluiten bij Joust.

Meerdere locaties

2.500 - 3.500

Junior Business Analist (FSR) bij ABN AMRO

  • Draag bij aan positieve veranderingen binnen de financiële sector.
  • Geef je carrière een kickstart en leer in 12 maanden evenveel als in 3 jaar.
  • Wordt deel van de Joust community en geniet van gezellige activiteiten met mede-trainees. 

Ben jij gepassioneerd over duurzaamheid en financiën? Zie jij jezelf als drijvende kracht achter de naleving van regelgeving en rapportages die de financiële wereld groener maken? Sluit je bij ons aan en wordt de katalysator voor verandering bij ABN-AMRO!

Amersfoort

2.500 - 3.500

Junior Business Analist Accounting bij ABN AMRO

  • Essentiële schakel: Word de verbindende factor tussen IT en het Accounting team.
  • Directe impact: Draag bij aan het optimaliseren van accounting processen.
  • Professionele groei: Ontwikkel je analysevaardigheden en financiële expertise binnen een dynamische omgeving.

Ben jij de brug tussen IT en accounting? ABN AMRO Hypothekengroep, een cruciaal onderdeel van ABN AMRO met een aanzienlijke bijdrage aan de totale omzet, is op zoek naar een Junior Business Analist Accounting. In deze rol ben je een sleutelfiguur die IT en het accounting team samenbrengt. Met jouw sterke analyse skills en begrip van accounting processen ben je een onmisbare sparringpartner voor het Accounting team.

Amersfoort

2.500 - 3.500

Bekijk ons ruime aanbod
aan
traineeships

Aanmelden