Stan vertelt: De ervaringen van een Joust’er

Inmiddels is er weer een van onze trainees officieel in dienst gegaan bij een van onze opdrachtgevers. Stan is ruim een jaar geleden begonnen als Junior BI Specialist bij Kwintes. In een laatste interview blikken wij terug op zijn tijd bij Joust.

Hoe kwam jij bij Joust binnen?

In eerste instantie ben ik benaderd via LinkedIn, door Alexandra. Ik was al op zoek naar een nieuwe uitdaging en vond het enorm waardevol dat Joust direct met een aantal concrete opties kwam. Ik ben daardoor met haar in gesprek gegaan over de mogelijkheden van Joust, en daarna met Anne om de juiste functie te selecteren. De vacatures maakte mij direct enthousiast en ik vond het enorm waardevol dat er aan verwachtingsmanagement werd gedaan. Hierdoor had ik direct duidelijkheid.   

Je hebt natuurlijk eerst moeten solliciteren op functies voordat je bij Kwintes binnen kwam. Hoe vond je deze fase?

Ik denk dat de sollicitatieprocedure een van de beste punten van Joust is. Jullie zijn enorm bereikbaar waardoor je al snel een goede band opbouwt. Het feit dat dit ook snel face-to-face kon gebeuren maakte het alleen maar beter. De voorbereiding die je krijgt van de accountmanagers geven ook enorm veel vertrouwen in de gesprekken met opdrachtgevers. Je weet precies wat je kan verwachten en hoe je jezelf moet opstellen. Ik kon daardoor veel beter inspelen op de organisatie waarmee ik het gesprek aan ging, maar ik kon ook veel beter een lijstje maken met eisen die ik belangrijk vond. Ik heb ook echt het idee dat Anne met mij mee dacht over wat voor organisatie bij mij past.   

Hoe hebben de trainingen en coaching jou geholpen?

Ik heb vaktechnische trainingen en een persoonlijk leiderschapstraject gevolgd. Ik kreeg de vaktechnische trainingen vervroegd om het zo direct te gebruiken bij Kwintes. Het was enorm fijn dat er met mij mee werd gedacht en dat dit gelijk mogelijk was, maar ik miste hierdoor soms wel de praktische zijde omdat het niet in groepsverband werd gedaan. Het persoonlijke leiderschapstraject heb ik als enorm fijn ervaren, vooral omdat het de mogelijkheid geeft om met andere trainees te sparren over hun ervaringen en uitdagingen. Ik gebruik een aantal van de adviezen die op tafel kwamen nog steeds.

Over de coaching heb ik echt niets aan te merken. Ik heb een enorm fijne tijd gehad met Jasmijn en ook het gevoel gehad dat zij altijd bereikbaar was. Het voelde ook echt alsof zij mijn ontwikkeling oprecht interessant en belangrijk vond. Zeker in de eerste fase van het traineeship, waarbij er twee directe collega’s vertrokken, hield zij mij goed in de gaten en daagde zij mij ook echt uit. Later in het traineeship heb je natuurlijk iets minder contact, omdat je je weg hebt gevonden, maar ook toen hield zij mij betrokken bij Joust. 

Om af te sluiten, zijn er nog ervaringen en adviezen die je wilt delen?

Ik denk dat ik niet alleen vanuit Joust, maar ook vanuit Kwintes enorm goede begeleiding heb gehad. Bij Kwintes kreeg ik rustig de kans om de organisatie te leren kennen voordat ik volledig de applicaties in hoefde te duiken. Ik was iemand die in eerste instantie koos voor de functie, maar Kwintes betrok mij enorm bij het idee van het bedrijf waardoor ik ermee verbonden raakte. Ik ben dan ook blij dat Joust dit soort opdrachtgevers heeft. Verder vind ik het enorm waardevol dat alles wat er in de vacature stond, achteraf ook echt de waarheid is. De functie is eerlijk omschreven, waardoor je niet het gevoel hebt dat iets mooier is gemaakt dan het daadwerkelijk is. Hierdoor kon ik enorm in mijn rol groeien en leer ik nog iedere dag.

Verder ben ik enorm blij geweest met de bereikbaarheid van Joust. Zowel Anne in het sollicitatieproces als Jasmijn tijdens het traineeship zelf. Voor mij is Joust dan ook echt een aanrader als je nog twijfelt tussen studie en werk, en nog niet zo goed weet waar je heen wilt. Je leert iedere dag, bouwt sowieso ervaring op, en komt er hoe dan ook wijzer uit. Ik zou toekomstige trainees ook adviseren om veel met elkaar te sparren, want daar valt echt veel te leren. 

Bekijk ons ruime aanbod
aan
traineeships

Aanmelden