Traineeship Data & IT

Raak jij gefascineerd door het bouwen van dashboards, het verhogen van datakwaliteit en het integreren en analyseren van data? Ons Data & IT traineeship in Amsterdam, Amersfoort, Utrecht, Rotterdam of Den Haag biedt jou een ideale eerste stap na je studie. In samenwerking met toonaangevende organisaties hebben we uitdagende startersfuncties gecreëerd die jouw loopbaan een boost zullen geven. Of je nu bij ABN AMRO, ROC Amsterdam, Telindus, of HTM aan de slag gaat, wij zorgen voor een traineeship die perfect bij jou past. Grijp deze kans: Er zijn slechts 4 plekken beschikbaar in ons programma. Lees verder en begin aan een avontuur waarin jouw ontwikkeling centraal staat.

Meerdere locaties

2.500 – 3.500

Meerdere locaties

2.500 – 3.500

Voordelen

Ons Data & IT Traineeship biedt unieke voordelen die je nergens anders vindt.

 • Toegang tot het Joust netwerk: Zelf niet het netwerk beschikbaar om te solliciteren of weet je niet zeker wat voor organisatie bij je past? Wij hebben een groot netwerk van organisaties beschikbaar die staan te popelen om jong talent.
 • Marktexpertise: Jouw persoonlijke coach staat klaar om je te begeleiden naar de functie die bij je past. Je ontvangt bijvoorbeeld hulp bij sollicitaties om uit te blinken tijdens je gesprekken.
 • Een Talent Management Programma: Groei verder dan je voor mogelijk hield met ons op maat gemaakt trainingsprogramma. Van persoonlijk leiderschap tot technische skills zoals Power BI of SQL, en agile werken met Scrum.
 • Starten op elk gewenst moment: Bij Joust volg je de trainingen met andere talenten, maar kan je starten wanneer jij wil.

Voor wie is dit traineeship?

Om deel te nemen aan het traineeship Data & IT hebben wij minimaal onderstaande vereisten voor jou.

 • Minimaal een afgeronde HBO of WO opleiding
 • in de richting van Business IT & Management, Data Management,
 • Business Information Management, of Informatica;
 • Affiniteit met IT en data;
 • Een klantgerichte werkhouding;
 • Een leergierige en proactieve werkhouding;
 • Kennis van tenminste 2 data tools zoals; SQL, Power BI, Qlickview, Tableau, Excel, Microsoft Azure, Mendix, ETL;

Het aanbod van Joust

Uiteraard mogen goede arbeidsvoorwaarden niet ontbreken.

Je krijgt bij Joust een startsalaris tussen de € 2600 en € 3200, op basis van de CAO voorwaarde van de organisatie waar je gaat starten.

Joust: Jouw carrière, ons werk

Bij Joust verbinden we je met meer dan alleen een baan. Wij zijn de schakel tussen enthousiaste starters en vooruitstrevende bedrijven. Onze aanpak? We kijken verder dan je cv en ontdekken wat jij écht wilt en kunt. Ons doel is duidelijk: we spotten niet alleen jouw talent, maar zorgen er ook voor dat je klaargestoomd wordt voor een toekomst die bij jou past.

Wat is onze
procedure?

Bij Joust begrijpen we dat elke sollicitant uniek is en dat een standaard sollicitatieprocedure niet voor iedereen werkt. Daarom gebruiken we een flexibele benadering die zich richt op de persoon achter het cv. Hoewel elk sollicitatietraject bij Joust anders verloopt, zijn er toch een aantal stappen die vaak aan de orde komen. De eerste stap is een telefonische kennismaking. In dit gesprek leren we elkaar beter kennen en bespreken we je ambities. Als we een match zien, nodigen we je uit voor een intake op ons kantoor in Utrecht. Tijdens deze sessie gaan we nog dieper in op je achtergrond en ambities. De laatste fase bestaat uit sollicitatiegesprekken bij potentiële opdrachtgevers. Maak je overigens geen zorgen! Wij bereiden je goed voor op deze gesprekken. Als er een wederzijdse match is tussen de opdrachtgever en jou kan het traineeship van start gaan.

Solliciteren

Eerste gesprek

Tweede gesprek

Assessment

Beoordeling

Aangenomen

Reviews

Het is erg waardevol om samen met andere trainees dit traject te doorlopen en om ervaringen met elkaar te kunnen delen tijdens een training of een gezellige borrel.

Lisa Oosterheerd, Junior Business Consultant bij Telindus

Vanaf mijn eerste contact met Joust, ben ik al enthousiast over de organisatie. Er wordt gekeken naar mij als mens en mijn kwaliteiten achter het CV en dat gaf mij al snel veel vertrouwen in een goede samenwerking. En dat hebben ze tot nu toe zeker waargemaakt!

Meike Verhoef, Trainee Project Management, DJI

Joust denkt het hele traject met je mee en er is constant intensief contact over de mogelijkheden. Hierdoor is de samenwerking prettig en kan ik het elke young professional aanraden

Tijmen Oosterom, Business Analyst, ABN AMRO

Direct solliciteren
  Deze vacature delen:

  Bekijk ons ruime aanbod
  aan
  traineeships

  Traineeships